21 & 22 SEPTEMBER 2022
Kortrijk Xpo
Advanced prototyping + industrial production technology from A-Z
Call us

2 succesvolle nationale industriële netwerkbeurzen in de “maak”

Prototyping Xpo, de netwerkbeurs voor design, ontwerp en prototyping van industriële componenten en producten en MNE (Machineering Network Event) bundelen voor het eerst hun concepten, troeven en kennis op Prototyping + MNE 2020 in Kortrijk Xpo. De twee netwerkbeurzen, gespecialiseerd in de maaktechnologie, verwelkomden tijdens hun laatste edities respectievelijk 2500 en 2800 bezoekers. Nu maken ze samen een quantumsprong in het voorjaar van het symbolische jaar 2020, de eerste mijlpaal van de 4e industriële revolutie volgens het Industrie 4.0 strategisch pakt.

Deze fantastische opportuniteit klinkt de 84 exposanten van Prototyping Xpo en de 150 exposanten van MNE ongetwijfeld als muziek in de oren. Deze combi van 2 gevestigde beurswaarden wordt immers ‘the place to be’ voor heel wat geïnteresseerde C-levels en afdelingshoofden uit engineering, productie, maintenance, kwaliteitszorg, assemblage en supply chain. De synergie is duidelijk: méér exposanten, méér aanbod, méér bezoekers en een ongeëvenaard programma aan randmanifestaties op hét event ‘for engineering and manufacturing from A to Z’.

Op 1 strategische locatie en tijdstip

Op 5 en 6 februari 2020 wordt Kortrijk Xpo het kruispunt van technologie en ideeën voor het ontwerpen, testen, maken en assembleren van industriële onderdelen en componenten voor maakindustrie, industriële toelevering en machinebouw. Alles grijpt plaats onder één dak, dat van Hall 4 en de Rambla, met de steun van een aantal strategische content- en mediapartners. Deze locatie is ongetwijfeld een belangrijke pijler voor het succes van het event. Kortrijk is immers het epicentrum van de designregio en ligt centraal op de industriële as met tal van KMO’s en klinkende namen in de maaktechnologie en machinebouw. Bovendien kent Kortrijk een groeiende concentratie aan hogescholen, startups en kenniscentra voor materialen- en productietechnologie.

Ook de strategische keuze voor twee beursnamiddagen en –avonden begin februari, net na de nieuwjaarsdrukte en nog even veraf van andere West-Europese industriebeurzen, is niet toevallig.

Het beursplan en de diverse standformules geven op een originele manier vorm aan deze strategische denkoefening. Ook hier geldt voor elk type exposant, budget of activiteit: ‘the best of both worlds’.

Sluiten de cirkel van ontwerpen tot maken van A tot Z

Digital manufacturing, mass customization, flexibel en geautomatiseerd produceren zijn de regel geworden bij een steeds korter wordende time to market. Afdelingen als engineering, R&D, productie, assemblage of maintenance worden als het ware gedwongen om uit hun geïsoleerde silodenken te ontsnappen en als één communicerend horizontaal organisme te ageren op de snel veranderende marktomstandigheden, lage voorraden en series van steeds veeleisender wordende industriële klanten.

De industriële toeleveringsbedrijven maken niet enkel meer, maar denken en ontwerpen mee met de opdrachtgever. Prototyping + MNE 2020 maakt voor bezoeker en exposant de cirkel rond: “advanced prototyping + industrial production from A - Z”

Content Partners

Media PartnersUpcoming Events

Twitter

Organisatie


PROTOTYPING
+32(0)56 24 11 11 - Annick Pycarelle

MNE
+32(0)56 21 30 32 - Karl D'haveloose
+32(0)56 21 30 32 - Mario Dejaegher

Email
prototyping-mne@kortrijkxpo.com

Wanneer


SEPTEMBER 2022

exacte datum volgt binnenkort

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten